Tornar a l'índex

Notícies

Dilluns, 29 d'octubre de 2012

forumclinic compleix 5 anys i entrega els seus primers premis literaris

El passat divendres 19 d’octubre va tenir lloc Encuentro forumclínic, una reunió personal i virtual de les persones i professionals assistencials que formen forumclinic i de les amigues i amics usuaris, per celebrar dos importants esdeveniments: el 5è aniversari de la plataforma i el lliurament dels premis als guanyadors del I Concurs de Relats. Tot això en el marc de l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

La benvinguda als assistents, tant presencials com virtuals, i la presentació de la jornada va estar a càrrec de la Dra. Adelaida Zabalegui, directora Infermera del Clínic; Maria Jesús Santos, Directora de Recursos Humans de l’hospital, Xavier Francàs, cap de l’Àrea de Comunicació Corporativa i Responsabilitat Social Corporatia del Clínic, i la Dra. Inma Grau, directora de forumclínic.

La Dra. Grau va presentar l’evolució de forumclinic des dels seus inicis i descriure el funcionament de la plataforma, una web d’informació sanitària de qualitat gestionada per professionals del Clínic, on s’ofereix material audiovisual educatiu, notícies d’interès i fòrums dedicats moderats per especialistes metges i on els pacients i els seus familiars poden comunicar-se entre ells i posar en comú dubtes i consells.

Després de la seva intervenció, es va obrir una taula rodona sobre el tema Comunitats Virtuals: multiplicar en xarxa el coneixement per a la Salut, formada per tres membres de l’equip de forumclínic i dos representants dels usuaris: el Dr Joan Gené, editor, el Dr Joan Miguel Garrido, moderador del fòrum de depressió, la Dra. Inma Grau, directora de forumclinic; Maria Jesús Lacambra, usuària de forumclinic, i Joaquim Roqueta, president de Gais Positius. Els participants van trencar el gel posant en comú la seva experiència forumclinic i seguidament van tractar del present i del futur d’aquest tipus de comunitats virtuals i la seva utilitat com a eines d’ajuda per a pacients i familiars. Hi va haver consens en que un dels factors d’èxit de la popularització de forumclínic és el fet que siguin professionals sanitaris que participen i moderin els fòrums.

A continuació, es va obrir un torn de preguntes en què van participar els presents i els que van seguir l’esdeveniment en directe a través d’Internet, des de forumclinic.org. Els seguidors virtuals de la jornada van poder participar d’un fòrum creat específicament per a l’esdeveniment, i per twitter a través del hashtag #fòrum.

Després de la taula rodona, es va procedir a l’entrega de premis del I Concurs de Relats, Jo, nosaltres, ells: Històries de pacients a Internet, que ha tingut un gran èxit de participació. El concurs constava de dues categories: relats dels usuaris de forumclinic, i relats dels professionals de l’Hospital Clínic de Barcelona. La guanyadora de la categoria d’usuaris va ser Kitty Galore (Lidia García), amb el relat El meu camí, mentre que Piriguin (Dr. Joaquim Fores) va ser el guanyador en la categoria de professionals del Clínic, amb el relat El caçador d’orquídies. Els relats guanyadors van ser llegits públicament per una convidada d’excepció, la periodista Mònica López, presentadora del programa de Xarxa Ràdio Sapiència.

Després d’agrair la presència i / o el seguiment virtual als assistents a l’esdeveniment, i com a tancament de l’acte, es va obsequiar amb un refrigeri i una copa de cava.

Per accedir als vídeos de la jornada: web de forumclinic

Informació relacionada

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 29/10/2012