Tornar a l'índex

Notícies

dijous, 27 de desembre de 2012

Un estudi científic relaciona el consum de gaspatxo amb la reducció de la pressió arterial

Segons un estudi científic de la revista Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases.

El primer autor del treball és l’investigador Alexander Medina-Remón, del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia i del campus de l’Alimentació de Torribera de la UB. L’estudi ha comptat amb la participació d’investigadors de l’IDIBAPS – Hospital Clínic, com el Dr. Emili Ros, cap de l’equip IDIBAPS Hipertensió, lípids i risc cardiovascular, el Dr. Emilio Sacanella i la Dra. Sara Arranz, de l’equip IDIBAPS Lesions secundàries per consum crònic d’alcohol, patologia muscular.

La hipertensió arterial és una malaltia que afecta un 25 % de la població adulta i és el principal factor de risc dels infarts de miocardi i cerebrals, la primera causa de mort en la població occidental. En aquesta publicació s’ha avaluat l’efecte del consum de gaspatxo en 3.995 individus de l’estudi PREDIMED. Aquest treball, coordinat des de l’IDIBAPS, analitza els efectes de la dieta mediterrània sobre la prevenció de les malalties cardiovasculars en una població amb alt risc de patir aquestes patologies.

Informació relacionada

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 27/12/2012