Tornar a l'índex

Notícies

S’inicia el primer estudi científic sobre els beneficis del consum moderat de vi andalús de criança biològica

Amb la signatura d’aquest conveni, els equips dirigits pel Dr. Francisco Pérez Jiménez, de l’IMIBIC de Còrdoba; la Dra. Mª Carmen García Parrilla, de la Universitat de Sevilla; i els doctors Ramon Estruch i Rosa Lamuela,  de l’Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS i de la Universitat de Barcelona, respectivament, començaran de forma immediata a realitzar el primer estudi mèdic-científic sobre els efectes sobre la salut d’aquests singulars vins andalusos.

A l’acte hi han assistit, a més dels presidents de les denominacions Jerez i Manzanilla-Sanlúcar, Antonio Fernández; de Montilla-Moriles, Manuel Pimentel, de Condado de Huelva, Manuel Infante; de Málaga, José Manuel Ferreiro; el president de Surgenia, Quim Larrea; y el secretari general de FIVIN, Domingo Valiente, el Dr. Jordi Vilardell, en representació de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica;  José Miguel Guzmán, de FIBICO; Ramon González Carvajal, de FIUS, i representants de la Conselleria d’Agricultura de la Junta d’Andalusia.

Criança biològica sota vel de flor

El vi fi (denominat Pàlid en el comptat de Huelva) i la mançanilla de Sanlúcar son vins extraordinàriament singulars dins el panorama enològic mundial. L’acció de llevats aeròbics autòctons durant el procés de criança els aporta, no només unes característiques organolèptiques peculiars, sino també el desenvolupament d’una sèrie de substàncies -vitamines, proteïnes, aminoàcids, etc.-, els efectes sobre la salut dels quals seran ara objecte d’estudi, sempre sobre la base d’una ingesta moderada.
 

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 18/07/2011