Tornar a l'índex

Notícies

dilluns, 18 de maig de 2009

L’Eixample comptarà amb un nou centre d’atenció primària

El barri de l’Eixample Esquerre de Barcelona comptarà amb un nou centre d’atenció primària (CAP), que donarà cobertura a una població de 37.925 et persones. La consellera de Salut, Marina Geli, i l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, han presidit avui l’acte de col·locació de la primera pedra de la futura instal·lació, ubicada al carrer Comte Borrell, núm. 305. L’equipament estarà gestionat pel Consorci d’Atenció Primària de Salut de l’Eixample (CAPSE), entitat constituïda per l’Institut Catalán de la Salut i l’Hospital Clínic de Barcelona. Allà s’ubicarà l’equip d’atenció primària de l’àrea bàsica de salut Barcelona 2, que actualment està a l’edifici de consultes externes de l’Hospital Clínic, en la C/ Roselló. La superfície total construïda és de 2.636 m² i el cost de l’obra és de 3,6 milions d’euros sense equipament.

L’increment de la població i la limitació d’espais del centre de la C/ Roselló, conegut com a CAPSE Roselló, ha motivat la seva reubicació física, que representarà una millora de l’accessibilitat i confort per als usuaris d’aquesta zona. Hi haurà més espai per prestar assistència de qualitat, el principal eix d’actuació del qual seran les malalties agudes i cròniques, tant en el propi centre com al domicili, fent especial èmfasi en els aspectes de prevenció de malalties i de promoció de la salut, tant als individus com a les seves famílies i la comunitat.

El nou CAP de Comte Borrell oferirà serveis de medicina de família, odontologia, infermeria, treball social i atenció a l’usuari. A més, comptarà amb un centre de serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona. L’equip d’atenció primària estarà constituït per metges de família, odontòlegs, infermers, treballadors socials, auxiliars de clínica i personal d’atenció a l’usuari.

També hi haurà professionals d’algunes especialitats mèdiques de l’Hospital Clínic, treballant amb un model únic d’història clínica.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 18/07/2011