Tornar a l'índex

Notícies

HIVACAT identifica un candidat a vacuna contra el VIH i inicia proves amb animals de laboratori

HIVACAT ha identificat diferents fragments de proteïnes amb un alt potencial d'estimular una resposta immunitària eficaç contra el VIH. Ho ha fet públic aquest matí durant el transcurs del III Simposi Anual d'HIVACAT, que se celebra avui a CaixaForum. HIVACAT investiga el desenvolupament de vacunes contra el VIH i està format per l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i el Servei de Malalties Infeccioses i SIDA de l'Hospital Clínic de Barcelona - IDIBAPS, en coordinació amb Esteban, l'Obra Social "la Caixa", els departaments de salut i d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

La troballa, que ha requerit estudis amb més de 1.000 pacients, permet avançar cap a una tercera etapa del desenvolupament de la vacuna, en la qual s'estan duent a terme proves satisfactòries amb ratolins per demostrar que el candidat activa la resposta immunitària. Si els resultats amb animals tenen èxit, HIVACAT optimitzarà els candidats i iniciaran les tres fases de proves amb humans.

Els candidats identificats són fragments de proteïnes del VIH que, a més de tenir un alt potencial d'estimular una resposta immunitària contra aquest virus, també ho té per a crear, al mateix temps, una memòria perquè aquesta resposta es mantingui tota la vida, i protegir-de futures possibles infeccions. Aquests fragments, a més de ser un candidat a vacuna preventiva, podrien vegada formar part d'una vacuna terapèutica que ajudés als pacients portadors del virus a combatre la infecció i controlar evitant l'aparició de la sida sense necessitat de prendre tractaments antiretrovirals de per vida.

Podeu veure el programa aquí.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 19/09/2011