Tornar a l'índex

Notícies

6 d'abril: Dia Mundial de l'Activitat Física

El dia 6 d'abril se celebra el Dia mundial de l'Activitat Física, una iniciativa conjunta entre SGEAF i ASPCAT, en el marc del projecte d'integració de SumaSalut a Catalunya, el la que s’organitzen els Programes d'Activitat Física Saludable, Atenció Primària Sense Fum i Beveu menys. El lema mundial d’aquest any és Mou la vida.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana trenta minuts d'activitat física moderada, cinc dies a la setmana, per mantenir un bon estat de salut. Malgrat això, aquesta recomanació varia en funció de l'edat i de les circumstàncies de cada persona.

L'activitat física regular aporta benestar, a la vegada que ajuda a prevenir malalties com la diabetis, la hipertensió, el sobrepès i l'obesitat, les malalties cardíaques, les demències i alguns tipus de càncer.

Fer activitat física per tenir una bona salut i prevenir malalties és més fàcil del que sembla! Si mesurem l'activitat física diària amb un podòmetre, la recomanació per adults i gent gran és fer de 8.000 a 10.000 passes diàries.

L'exercici físic regular és una acció prioritària per millorar l'estat de salut de la nostra població. Actualment, des del CAPSBE estem recuperant progressivament aquestes trobades i tallers d'activitat física que es van haver de suspendre per  la pandèmia, sobretot els dirigits a gent gran per a mantenir i fomentar els seus hàbits saludables.

   

I com celebrarem al CAPSBE el Dia Internacional de l'Activitat Física?

Som #gentactiva i com a professionals i centres compromesos amb l'activitat física, hem organitzat diferents activitats:

  • CAP Casanova
    • El dia 6 d'abril, a les 10 h, es realitzarà una caminada pel barri apta per a totes les edats. El punt de trobada serà al pati interior d’illa Helena Maseras, on està ubicat el CAP Casanova. Si necessiteu més informació, poseu-vos en contacte amb la vostra infermera.
  • CAP Comte Borrell
    • El dia 6 d’abril, d’11.30 a 13 h, es realitzarà una caminada pel barri apta per a totes les edats. Si habitualment realizeu marxa nòrdica, podreu participar-hi sempre que porteu els vostres bastons. Aquesta activitat està dirigida la infermera del CAP Comte Borrell, Maria José Gordillo. Per a apuntar-vos a aquesta caminada, només cal que ho indiqueu als professionals d’atenció al ciutadà del CAP o que envieu un correu electrònic a capborrell@clinic.cat.
    • Aquest mateix dia, podreu consultar informació sobre els beneficis de l’activitat física en la salut, i quin tipus d’exercicis podeu realitzar, a la taula informativa que s’instal·larà a l’entrada del centre, i s’oferiran sessions puntuals d’estiraments.
  • CAP Les Corts
    • El 6 d’abril, de 9 a 13 h, instal·larem una taula informativa a l’entrada del CAP i podreu consultar informació sobre les diferents propostes d'exercici físic que tenim al barri i com podeu apuntar-vos.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 04/04/2022