Tornar a l'índex

Notícies

Dia Mundial de l'Activitat Física

El dia 6 d'abril se celebra el Dia mundial de l'Activitat Física, una iniciativa conjunta entre SGEAF i ASPCAT, en el marc del projecte d'integració de SumaSalut a Catalunya, que organitzen els Programes d'Activitat Física Saludable, Atenció Primària Sense Fum i Beveu menys. El lema mundial d'aquest any és Gaudeix de la vida, posa't en marxa. L’objectiu d’aquesta jornada és promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d'aquesta pràctica enfront del sedentarisme, un dels principals factors de risc de mortals països occidentals.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana trenta minuts d'activitat física moderada, cinc dies a la setmana, per mantenir un bon estat de salut. Malgrat això, aquesta recomanació varia en funció de l'edat i de les circumstàncies de cada persona.

L'activitat física regular aporta benestar, a la vegada que ajuda a prevenir malalties com la diabetis, la hipertensió, el sobrepès i l'obesitat, les malalties cardíaques, les demències i alguns tipus de càncer.

Fer activitat física per tenir una bona salut i prevenir malalties és més fàcil del que sembla! Si mesurem l'activitat física diària amb un podòmetre, la recomanació per adults i gent gran és fer de 8.000 a 10.000 passes diàries.
  

Celebrem el Dia Internacional de l'Activitat Física a CAPSBE

Com a entitat compromesa amb l'activitat física, hem organitzat diferents activitats als nostres centres. Els professionals del CAP Casanova van organitzar una taula informativa en el Mercat del Ninot per a informar el públic dels beneficis de mantenir un estil de vida actiu i fer activitat física adaptada a la capacitat de cadascú. També es va realitzar una xerrada a l'Espai de Gent Gran Montserrat Olivella sobre com l'activitat física pot ajudar a millorar la nostra salut i es va organitzar la tradicional caminada pel barri, que enguany es va organitzar al Parc Joan Miró i en acabar els participants van gaudir d’un refrigeri al Mercat del Ninot.

Al CAP Comte Borrell es va organitzar una jornada en la qual es va instal·lar una taula informativa a l'entrada del CAP per a promocionar l’exercici físic, aconsellar d’exercicis segons l’edat i activitat habitual i fer difusió de les recomanacions de l’OMS. Tanmateix, es van fer proves funcionals per a valorar la força muscular i altres capacitats, com l’equilibri. Finalment, es va dur a terme una ruta circular de marxa nòrdica pel barri.

El CAP Les Corts va celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física el 5 d’abril amb una taula informativa, on infermeres i el fisioterapeuta del centre van parlar sobre els beneficis de l'activitat física en la salut i van resoldre tots els dubtes dels ciutadans que s’hi van acostar.

Finalment, recordar-vos que durant tot el mes d’abril podeu participar en aquesta enquesta per a ajudar-nos a conèixer els teus hàbits i estil de vida.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 21/04/2023