Tornar a l'índex

Projectes

17 d'agost de 2016

Intervenció multifactorial per prevenir la fragilitat en pacients pre-fràgils d'edat avançada

Si vostè té més de 80 anys pot participar en l’estudi “Intervenció multifactorial per prevenir la fragilitat en pacients pre-fràgils d'edat avançada” que es duu al terme a CAP Comte Borrell de Barcelona. 

Què és la Fragilitat?

És un estat d’alta vulnerabilitat enfront les malalties i agressions externes per causa d’una disfunció dels múltiples sistemes corporals, que condicionen una disminució de reserva funcional.

La fragilitat s’acompanya de pèrdua de pes, pèrdua de força i massa muscular, resistència disminuïda, cansament i pobre activitat física. Per contra, la pre-fragilitat és un estat previ a la fragilitat. La pre-fragilitat i la fragilitat són molt freqüents a Espanya, i es relacionen amb episodis adversos de salut en persones d’edat avançada, incloent complicacions de patologies cròniques, noves malalties, caigudes, discapacitat, ingressos a hospitals o residències, i fins i tot, la mort. Sent la fragilitat un estat de discapacitat greu, identificar persones en estat de pre-fragilitat, i fer intervencions podria ser efectiu per prevenir o retardar la fragilitat i les seves conseqüències, així com la discapacitat que comporta.

Per tot plegat, l’objectiu principal de l’estudi és avaluar una pla d’activitats per prevenir el desenvolupament de fragilitat en pacients d’edat avançada i pre-fràgils, de més de 80 anys, que viuen a l’àrea d’influència del CAP Comte Borrell, i que es realitzarà en el mateix centre.

Per a més informació, pot enviar un correu electrònic a l’adreça recerca@clinic.cat o bé sol·licitar una entrevista amb la Dra. Laia Gené, del CAP Borrell.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 03/10/2016