Tornar a l'índex

Notícies

Conferència del Cicle Fòrum Salut Clínic

Fòrum Salut Clínic segueix amb el cicle de conferències de divulgació sanitària, amb una nova edició el proper dia 29 de maig. En aquesta ocasió amb la conferència La millora de la salut gràcies a la recerca biomèdica a càrrec de la Dra. Pastora Martínez Samper.

Dia: dijous 29 de maig de 2014.
Hora: 18:30h.
Lloc: sala d'actes Farreras Valentí del Hospital Clínic (carrer Villarroel 170, escala 9 planta 3, Barcelona).

Resum: La recerca biomèdica és aquella recerca dirigida a incrementar el coneixement del funcionament del nostre organisme, no només a través de la pràctica clínica sinó mitjançant les ciències naturals. La recerca biomèdica pot ser una recerca bàsica, clínica o translacional que busca el desenvolupament i la millora de mètodes preventius i diagnòstics, així com dels tractaments relacionats amb les malalties que ens afligeixen.

L’augment de l’esperança de vida de la nostra societat pot ser atribuït en gran part als avenços generats pels professionals que s’han dedicat i es dediquen a la recerca biomèdica (metges, però també biòlegs, químics, físics, enginyers). Entre les millores que impacten directament a la nostra salut i qualitat de vida trobem el desenvolupament de vacunes, el descobriment de molècules per al tractament de certes malalties (com ara la insulina i la diabetis) o la creació sintètica de fàrmacs, així com el desenvolupament de noves tècniques quirúrgiques.

Els avenços científics no són mai fruit d’una casualitat. Són compromisos a llarg termini que impliquen no només als investigadors, sinó també al conjunt de la societat. L’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) és un centre de recerca biomèdica que assumeix un d’aquestos compromisos: impulsar la recerca translacional, la innovació i l’avenç tecnològic en el camp de la biomedicina, a través de diferents programes que giren a l’entorn de malalties d’alta prevalença i mortalitat al nostre país.
 

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 19/05/2014