Tornar a l'índex

Notícies

Presentació Memòria CAPSE 2015

Benvolguts i benvolgudes,

Em plau presentar-vos la memòria 2015, amb una certa tendresa, perquè aquesta serà la darrera memòria CAPSE. Donat que el govern de la Generalitat ha aprovat l'actualització dels estatuts i el canvi de denominació de la nostra entitat, les properes memòries ja seran CAPSBE. És una bona forma de celebrar, el 2016, els 15 anys de la nostra entitat (tot i que el CAP Les Corts es va posar en marxa l'any 1994, farà ja 22 anys).

És complicat fer balanç de tot el que ha passat aquests anys. Quasi tot ha canviat: el món, la societat, i la forma d'exercir la professió. La quantitat de projectes que hem tirat endavant donaria per una publicació enciclopèdica, els nostres pacients ens han donat (i mantingut) la seva confiança, professionals que vam començar molt joves amb nosaltres en aquests moments han arribat a la maduresa professional (i d'altres fins i tot ja s'han jubilat) i hem anat incorporant noves fornades que aporten el seu talent i la seva visió a la nostra feina. És mèrit de tothom que fins i tot en els pitjors moments de la crisi econòmica que ens afecta, l'ambient de treball hagi estat força bo i s'hagin mantingut nivells molt elevats de satisfacció i motivació professional. Hem sabut mantenir els conflictes a ratlla, negociar de forma serena i arribar a acords sempre. En resum, som equips madurs i compromesos amb la nostra feina, i això ha anat generant una cultura pròpia que a vegades des de dins no es valora prou però que des de fora és molt evident.

El 2015 ha estat un any de transició. El projecte de canvi d'estació clínica ha impactat de forma molt important sobre la nostra feina, el nostres mètodes de treball i els nostres resultats. Tenim algunes eines interessants que no teníem, però n'hem perdut d'altres i també hem perdut una part de l'autonomia de què gaudíem. En part encara estem adaptant-nos a aquesta situació, tot i que estic convençut de que era un pas ineludible.

Tot i les incerteses, deixeu-me comentar alguns aspectes que crec que haurien de marcar de forma indefectible el nostre futur i com hem d'orientar-nos-hi:

1.- Reforçar el professionalisme, impulsant l'autonomia professional, posant al pacient en el centre de les decisions, però també preocupant-nos de seleccionar, desenvolupar i retenir talent, amb una aposta clara per la formació continuada i la docència. Som el que són els nostres professionals.

2.- Una orientació més clara cap a la comunitat, la participació dels pacients i les decisions compartides. Tenim molt camí per recórrer i molts projectes a desenvolupar en aquesta àrea, en la qual hem d'aprendre encara moltes coses.

3.- Un desenvolupament més intensiu de les noves tecnologies. No només de la tecnologia sanitària sinó també de tots aquells instruments i canals de comunicació que estan ajudant a canviar el món i a fer-lo millor. Hem de ser agosarats en aquesta àrea.

4.- I, per últim, una aposta ferma per la innovació, la recerca i la qualitat, reforçant la nostra responsabilitat social. La raó de ser del CAPSBE ha de ser fer coses diferents i buscar noves fórmules de resoldre els problemes. Podem aportar molt si tenim clar que del que es tracta, precisament, és d'aportar una mirada diferent que posi en valor tot el que sabem fer i permeti obrir nous camins.

Gràcies a tots per ser-hi. Gràcies a tots pel que vindrà.

Jaume Benavent i Areu

Gerent CAPSE

Informació relacionada

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 27/10/2016