Tornar a l'índex

Notícies

CAPSBE, model en l’ús de noves tecnologies en medicina

La Dra. Mireia Sans, metgessa de família i directora de l'EAP Comte Borrell ha participat en el programa 8aldia de 8tv per parlar de com els professionals de la medicina i els pacients es poden beneficiar de la tecnologia.


Durant l'entrevista, Sans ha estat acompanyada del Dr. Jordi Serrano, fundador de l'aplicació Universal Doctor Speaker. Tots dos han afirmat que l'ús de les noves tecnologies no és una cosa del futur, sinó que ja s'estan aplicant als nostres centres.


Segons Sans s'està vivint un canvi de model en què "hem passat del metge paternalista, a un metge que apodera el pacient i el fa corresponsable" tant de la prevenció com de la promoció de salut. Això implica també, l'adaptació dels professionals.

El CAP Comte Borrell, per exemple, ja treballa en e-consulta per alguns casos. I els mateixos professionals estan utilitzant la tecnologia per fer consultes entre atenció primària i especialitats , com en dermatologia. D'aquesta manera poden estalviar al pacient derivacions innecessàries i alhora disminuir els temps d'espera d'algunes especialitats.

A més Sans ha assenyalat dues iniciatives que ja s'estan duent a terme a Catalunya des del Departament de Salut: La Meva Salut i el portal App salut.

La Meva Salut és un portal web segur i confidencial a través del qual els pacients tenen accés al seu metge, a la seva informació personal de salut i altres serveis en línia per fer tràmits i consultes des de qualsevol dispositiu. Per activar-ho, cal donar-se d'alta des del mateix centre d'atenció primària.

D'altra banda, el portal AppSalut és un cercador d'aplicacions mòbils sobre salut i estils de vida acreditades tant pel seu contingut com per la seva fiabilitat tècnica. Aquest portal ha estat elaborat per TicSalut i col·laboren diferents grups d'expertes: l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC), el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers (COIB) i la Societat Catalana d'Especialistes en Psicologia Clínica (SCEPC).


La doctora Sans ha destacat a l'entrevista que els pacients ja estan utilitzant la tecnologia en relació a la seva salut. Els professionals però els han de guiar i "garantir-ne" la qualitat.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 29/11/2016