Tornar a l'índex

Notícies

Dr. Josep Vilaseca, metge de família de CAPSBE, elegit nou tresorer WONCA Europa

El Dr. Josep M.Vilaseca, metge de família al CAP Comte Borrell ha estat designat com a nou tresorer de la delegació europea de WONCA (Organització Mundial de Col·legis Nacionals, Acadèmies i Associacions Acadèmiques de Metges Generals/Metges de Família) en la 21a Conferència Mundial WONCA celebrada al Brasil en novembre del 2016. Vilaseca tindrà a les seves mans la gestió financera de l'organització i participarà de forma activa en la presa de decisions de la junta permanent. 

En una entrevista a la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC) analitza la situació de la medicina de família a escala internacional, que tot i les diferències entre països manté una funció comuna: "En l'univers tecnològic de la Medicina del segle XXI, el metge de família orienta al pacient cap a la millor direcció a seguir".

Vilaseca reconeix que en qüestió de salaris als professionals, l'estat espanyol està a la cua dels països europeus. Al contrari del que respecte a la qualitat dels professionals i posa com a indicador la migració de metges espanyols cap a altres estats europeus.

Respecte a la possibilitat d'un model d'Atenció Primària globalitzat i homogeni, Vilaseca ho desmenteix i assegura que el model de cada zona "depèn d'arrels històriques i culturals, i s'emmarca en un model social concret". D'altra banda, segons Vilaseca, cal "aprofitar el millor de les nostres semblances i diferències per homogeneïtzar a l'alça les diferències que existeixen a nivell global. Les desigualtats en salut són uns dels reptes, no només  mèdics, sinó també polítics". "No concebo la globalització i homogeneïtzació per empitjorar a alguns, sinó per millorar a tot el món", conclou.

Podeu llegir l'entrevista aquí

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 13/01/2017