Tornar a l'índex

Notícies

17 de març, Dia Mundial del Son

En el Dia Mundial del Son (17 març del 2017 ) volem fer una crida a l'acció sobre els temes més importants relacionats amb el son, en els quals estan inclosos el sistema sanitari, l'educació, els aspectes socials i la conducció.

El Son reparador és un dels tres pilars de la bona salut juntament amb la dieta equilibrada i l'exercici físic regular.

Avui tenim totalment integrat que l'exercici físic, la dieta equilibrada, el benestar emocional i el fet de saber mantenir-nos allunyats de les substàncies tòxiques són elements imprescindibles per gaudir d'una vida saludable.

No obstant això, a aquesta fórmula de determinants de la salut, caldria afegir-hi el son de qualitat.

Tot i que està demostrat el vincle amb el fet de dormir bé i un millor estat de salut de la persona, encara no hi ha una percepció social pel que fa al cas. Ens trobem amb la mateixa situació que en el passat tenia l'hàbit tabàquic entre la societat, en la qual fumar es vinculava amb una imatge de poder, valentia i independència

Malgrat que diversos estudis demostren que el son és un determinant per mantenir un bon estat de salut, els canvis en les pautes de la vida quotidiana, que suposen viure en un ritme més accelerat i estressant, han fet que s'hagi perdut qualitat del son.

Els experts aconsellen dormir entre 7 i 8 hores per als adults, per tal de mantenir una bona salut i tenir menys risc de mortalitat.

El son és una part indispensable de la nostra rutina diària, una necessitat bàsica que permet preparar-nos per continuar funcionant l'endemà.

Les persones que tenen un son de qualitat i sense interrupcions experimenten taxes més baixes d'hipertensió arterial, diabetis, obesitat i d'altres malalties cròniques.

Amb la realització d'intervencions a la nostra societat, volem disminuir la càrrega que suposen els problemes de son a la societat, a través d'una millor prevenció i seguiment dels trastorns del son, per exemple en el CAP Casanova portem a terme el Taller d'Insomni, que ha tingut molt bona acollida, per part dels professionals i els usuaris.

I també hem fet una xerrada al Casal M. Aurèlia Capmany sobre la importància d'un son de qualitat, com a factor de salut.
A la infància, dormir poc s'associa a problemes de concentració, rendiment escolar, hiperactivitat i ansietat.

Que tingueu molt bon son!!!
 

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 16/03/2017