Tornar a l'índex

Notícies

Les doctores Laia Gené i Amparo Hervás presenten dos pòsters al congrés WONCA 2017

La World Organization of Family Doctors ha organitzat la 22a edició del congrés internacional WONCA dedicat a la medicina de família. Aquest any s'ha celebrat a Praga entre el 28 de juny i l'1 de juliol sota el lema "Creient en la diversitat". Dues metgesses del CAP Comte Borrell, Laia Gené i Amparo Hervás, han presentat dos pòsters com a autores principals.

Laia Gené va presentar "Residency in family medicine in Catalonia: elective rotations". El treball és un estudi descriptiu en què s'analitza, a partir de la resposta via correu electrònic de residents de MFiC de tot Catalunya, la distribució de les rotacions optatives durant la residència, amb la conclusió de tendència a la subespecialització a través d'elles a cronicitat, urgències, o aprofundiment de coneixements ja adquirits, o fins i tot experiència en MF a l'estranger. En aquest treball també han participat Amparo Hervás, Marta Navarro González, Núria Sánchez, Elisenda Sant,  Cristina Ramírez i Daniel Cazar.

Amparo Hervás va presentar el pòster "Bronchiectasis in Primary Health Care: prevalence and patients characteristics". L'objectiu d'aquest estudi ha estat determinar la prevalença i incidència de Bronchiectasis (BE), en la població assignada en dos centres d'atenció primària, i descriure les característiques dels pacients amb un diagnòstic actiu de BE en 2016. Les conclusions del treball determinen la necessitat de fomentar el registre de BE a l'atenció primària, ja que la seva incidència augmenta amb l'edat (sobretot en dones no fumadores) i la seva extensió, així com la freqüència d'infeccions i les alteracions de l'espirometria determinen el pronòstic dels pacients. El pòster també està signat per Laia Gené, Josep Maria Vilaseca, Núria Sánchez, Daniel Cazar i Elisenda Sant.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 24/07/2017