Tornar a l'índex

Notícies

L'Hospital Clínic i la Fundació BBVA presenten PortalCLÍNIC, un web d'informació de salut fiable i contrastada

El 60% dels espanyols busca informació sobre salut a Internet, però només un 38% confia en els resultats de la seva cerca, una dada que contrasta amb la confiança que genera la informació proporcionada pels professionals sanitaris, que arriba al 92 per cent.

Per donar resposta a aquesta demanda d'informació fiable a la xarxa, l'Hospital Clínic, en col·laboració amb la Fundació BBVA, va presentar ahir dimecres el PortalCLÍNIC, un espai web que posa a disposició d’usuaris, pacients i professionals, 63 continguts de salut sobre malalties, proves, procediments i prevenció elaborats i avalats per més de 200 professionals mèdics i d'infermeria del Clínic amb la col·laboració de 62 pacients que s'han ofert per explicar la seva experiència.

Aquest portal ha requerit 3 anys de desenvolupament i està estructurat en tres grans blocs: Malalties, Proves i procediments i l'apartat "Cuida la teva salut", en el qual es fa especial èmfasi en la prevenció, que aniran incorporant continguts de manera constant en català, castellà i anglès.

Els continguts estan reforçats amb elements audiovisuals i infografies que serveixen per ressaltar, resumir o sintetitzar alguns dels missatges principals. En la majoria dels temes es recull un vídeo explicatiu de professionals i un altre en què pacients narren la seva experiència en primera persona. Llegir, escoltar i, sobretot, sentir i aprendre de l'experiència d'altres pacients que han passat per una malaltia permet fer arribar un missatge parcial en el seu concepte, però ampli en la informació que finalment consumeix l'usuari quan s'uneix amb l'explicació tècnica proveïda pels professionals de la salut.

L'accés a la informació és senzill, ràpid i intuïtiu i els continguts s'adapten a qualsevol dispositiu electrònic. El web compleix la certificació d'accés doble A, per a persones amb deficiències visuals i auditives.

PortalCLÍNIC inclou, en una primera fase, altres vies d'interacció, com la possibilitat que l'usuari s'hi subscrigui per rebre alertes quan s'actualitza la informació en un tema concret. A aquesta opció s'hi sumaran d'altres com l'organització de trobades digitals en què professionals del Clínic respondran dubtes dels usuaris.

Informació relacionada

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 22/02/2018