Tornar a l'índex

Notícies

Desenvolupament d'una eina informàtica que ajudarà als professionals d'Atenció Primària en el cribatge a persones immigrants a Catalunya

Investigadors de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) centre impulsat per la Fundació "La Caixa", i de l'Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol) juntament amb professionals de la Fundació Clínic (FCRB) han desenvolupat una eina informàtica que ajudarà als professionals sanitaris a prendre decisions de cribatge a persones immigrants a Catalunya.

La Dra Ethel Sequeira, metgessa de família del CAP Casanova i investigadora principal del projecte, insisteix en la preocupació que les persones que arriben als centres d'Atenció Primària "no rebin la cura i el cribatge necessari", i que l'eina busca que els professionals tinguin la millor informació per aconseguir el màxim impacte en la salut.

El programa pilot consisteix en la realització consensuada d'un document amb recomanacions de cribatge i el desenvolupament d'una alerta que els metges de família reben en la història clínica informatitzada del pacient. Depenent de les variables de país d'origen, edat i sexe, es recomana utilitzar determinades pràctiques, amb l'objectiu d'oferir una atenció sanitària el més precisa possible per a cada pacient. L'alerta adverteix també sobre possibles malalties infeccioses, així com sobre el risc d'afectació de la salut mental i la mutilació genital femenina.

Informació relacionada

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 10/07/2018