Tornar a l'índex

Notícies

Participació de la Dra. Laia Gené a la taula de debat "Novetats i reptes en l'Horitzó 2020"

El passat 26 de novembre, la Dra. Laia Gené, metgessa del CAP Comte Borrell, va participar a la taula de debat "Novetats i reptes en l'Horitzó 2020” dintre de la XI Jornada del Pla integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l'Activitat Física i l'Alimentació Saludable.

Aquesta taula va estar formada per la Sra. Marta Espasa, secretària d'Hisenda; la Dra. Laia Asso, pediatra i nutricionista; la Dra. Divina Farreny, actual gerent de Servei Català de la Salut a Lleida i Alt Pirineu Aran i anterior coordinadora de salut pública de la Diputació de Lleida; i la Dra. Laia Gené, secretària del grup d'atenció a la gent gran de CAMFIC.

En el debat que es va dur a terme, la Sra. Marta Espasa va parlar sobre l' impost sobre les begudes ensucrades embotellades que s'aplica a Catalunya des de maig de 2017. La Dra. Laia Asso va explicar les principals característiques del Model de prevenció i atenció a l'obesitat que es pilotarà properament. També va explicar breument el Projecte "Implica't", per la prevenció de trastorns de conducta alimentària, que fomenta el paper de les famílies.

La Dra. Divina Farreny va revisar el paper dels ens locals en la promoció de l'activitat física a través de la dinamització dels recursos i la visualització dels actius comunitaris. I la Dra. Laia Gené, va ressaltar la importància de treballar amb la gent gran abans de que es produeixi la fragilitat i potenciar al màxim la seva autonomia, basant-se en l'estudi PreFrail80 publicat a l'estiu d'aquest any, realitzat al Centre d'Atenció Primària CAP Comte Borrell.

Per últim, Gemma Salvador, dietista- nutricionista de l'ASPCAT, va citar les guies d'alimentació saludable publicades en els darrers dos anys i les principals novetats del Projectes AMED.  

Les participants de la taula van destacar la multiplicitat de sectors i agents implicats, i la importància de col·laborar entre ells de forma sostinguda, aprofitant les oportunitats, i fent accions a diferents nivells: des de normatiu, impositiu, informatiu , etc. 

A nivell individual es va ressaltar el valor de  sumar petits canvis  positius i factibles, començant la prevenció des del minut 0 -des de la gestació- i apoderant a les famílies que poden actuar com motor. Per últim, es va animar a tots els presents a actuar com referents /models per a la resta de la societat.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 29/11/2018