Tornar a l'índex

Notícies

Des del CAPSBE ens volem sumar a la jornada del 8 de març que reivindica la igualtat de tracte per a les dones

El Dia Internacional de les Dones, o Dia de la Dona Treballadora, es celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme denunciant el sexisme.

El Dia Internacional de la Dona del 8 de març va ser declarat per l'ONU el 1975. Dos anys després es va convertir en el Dia Internacional de la Dona i la Pau Internacional.

El color lila és el color representatiu del Dia de la Dona, i el que adopten les dones o els edificis com a signe de la reivindicació ja que era el color que el 1908 utilitzaven les sufragistes angleses. Als anys 60 i 70, les dones socialistes van escollir aquest color com a símbol de la lluita feminista i, posteriorment, se'l va associar a la jornada que se celebrem cada 8 de març.

El dret a la igualtat efectiva entre dones i homes és un dels drets humans que ha estat, sistemàticament, més vulnerat. Històricament, les dones han encapçalat moltes revolucions per a la millora dels drets humans i socials. Malgrat aquesta lluita constant, avui, en ple segle XXI, encara no hem aconseguit la igualtat efectiva. Avui es reivindiquen, un cop més, els drets humans, la igualtat efectiva de dones i homes en tots els àmbits, i el dret de les pròpies dones a decidir sobre tot allò que les afecta, incloent-hi el propi cos.

Les i els professionals d'Atenció Primària tenim un paper rellevant en la detecció de casos en els que una dona pot estar patint una situació de violència. La relació  de confiança entre pacient i professional sanitari és bàsica per poder fer la detecció i l'acompanyament a les dones que estant en una situació de risc.

El proper 21 de març a les 18 hores al CAP Comte Borrell es farà una xerrada d'assessorament jurídic: "Què puc fer si pateixo una situació de violència en la parella?" organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, districte de l’Eixample.

Davant de qualsevol dubte o sospita, consulti amb el seu metge/infermera.
 

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 08/03/2019