Tornar a l'índex

Notícies

6 d'Abril: Dia mundial de l'Activitat Física

El dia 6 d'abril es celebra el Dia mundial de l'Activitat Física. També celebrem que ara fa 10 anys El Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) es va afegir a Agita Mundo i l'OMS per commemorar-ho amb el lema ACTIVA LA VIDA, MILLORA LA VIDA.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana trenta minuts d'activitat física moderada, cinc dies a la setmana, per mantenir un bon estat de salut. Malgrat això, aquesta recomanació varia en funció de l'edat i de les circumstàncies de cada persona.

L’activitat física regular aporta benestar, a la vegada que ajuda a prevenir malalties com la diabetis, la hipertensió, el sobrepès i l'obesitat, les malalties cardíaques, les demències i alguns tipus de càncer.

Fer activitat física per tenir una bona salut i prevenir malalties és més fàcil del que sembla! Si mesurem l'activitat física diària amb un podòmetre, la recomanació per adults i gent gran és fer de 8.000 a 10.000 passes diàries.

Des d'Atenció Primària s'impulsen tot tipus d'activitats i programes per promoure l'activitat física, ja que és una acció prioritària per millorar l'estat de salut de la nostra població. Al CAPSBE trobareu grups i tallers d'activitat física, sobretot dirigits a gent gran, per mantenir i fomentar els seus hàbits saludables.

I com celebrarem al CAPSBE el Dia Internacional de l'Activitat Física?

Som #gentactiva i com a professionals i centres compromesos amb l'activitat física, hem organitzat diferents activitats:

 • CAP Les Corts: activitats el dijous 4 d'abril
  • Caminada pel barri
  • Sessió de Marxa Nòrdica gratuïta dirigida per la Laura Carasusán, de Nordic Walking Terapèutic pel Parc de la Maternitat i els Jardins de Pedralbes
  • Sessió de Tai-Txi al Parc de la Maternitat a càrrec de professionals de l'Ajuntament de Barcelona
 • CAP Casanova i CAP Comte Borrell: de dilluns 8 a dijous 11 d'abril
  • Sessió d'activitat física oberta a tots els interessats amb Paula Roche, estudiant del Grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) conductora del grup actual d'activitat física.
  •  Tastets de Marxa Nòrdica: activitat d'iniciació en la tècnica de la marxa nòrdica apta per a totes les edats. Activitat dirigida per la instructora titulada en tècnica Alfa 247, la infermera del CAP Comte Borrell Maria José Gordillo.

DUI Maria José Gordillo

CAP Comte Borrell

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 05/04/2019