Tornar a l'índex

Notícies

Informació important sobre la pandèmia per coronavirus SARS-CoV-19

Degut a l'actual situació d'alerta sanitària per l'expansió del virus SARS-CoV-2 i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, la nostra activitat és limitarà temporalment a visites no demorables. També hem suspès totes les activitats grupals i comunitàries tant dels equips d'adults com de pediatria.

Aquestes mesures excepcions tenen com a objectiu garantir l'assistència sanitària a totes les persones que la puguin necessitar. Els centres sanitaris i la població hem d'intentar que els contagis per coronavirus no es produeixin tots de cop. D'aquesta manera, podrem assegurar que tothom rebi l'atenció que necessita, ja que el sistema no es col·lapsarà.

         

Què puc fer per ajudar?

 • Seguiu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria.
  • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.
 • No sortiu de casa si no és imprescindible.
 • Limiteu la circulació per la via pública a les següents excepcions:
  • Adquirir aliments i productes farmacèutics de primera necessitat
  • Desplaçar-vos al vostre lloc de treball
  • Anar a entitats financeres i asseguradores
  • Retornar a la residència habitual
  • Per a la cura de menors d’edat, gent gran i altres persones vulnerables.
 • Sempre que sortiu, haureu de mantenir una distància de seguretat d’1m, i seguir totes les mesures de prevenció indicades.

          

Consulteu sempre informació fiable

També és important que en aquests moments seguiu les recomanacions de les autoritats sanitàries i dels vostres professionals de referència, ja que en aquest tipus de situació hi ha molta informació disponible, però no tota és fiable i verídica. Consulteu fonts d'informació oficials.

També disposeu de tota la informació actualitzada a les nostres xarxes socials: Twitter, Facebook i Instagram.

Si teniu algun dubte, poseu-vos en contacte amb el vostre centre a través de l'atenció telefònica o de La Meva Salut (eConsulta).

                   

Accés extraordinari a La Meva Salut

A causa d’aquesta situació ocasionada per la pandèmia per coronavirus SARS-CoV-2, s'ha habilitat un sistema d'acreditació extraordinària no presencial i via telefònica per a La Meva Salut (LMS). També es permet demanar l'accés a La Meva Salut dels fills menors que es tinguin com a beneficiaris i que estiguin empadronats al domicili de l'adult.

Amb l'objectiu de facilitar l'accés als serveis de consulta no presencials, podeu sol·licitar l'acreditació LMS-Coronavirus trucant al Servei d'Atenció a l'Usuari de La Meva Salut:

A partir de dilluns 16 de març de 2020
Horari d'atenció: de dilluns a divendres, de 8h a 20h
Telèfon gratuït 900 053 723, exclusiu per a aquest servei

Aquesta acreditació té un caràcter extraordinari i limitat. Un cop hagi passat el període d'emergència sanitària, els usuaris que s'hagin acreditat per aquesta via disposaran d'un temps límit per autenticar presencialment la seva identitat i signar el consentiment necessari per tal de transformar la seva acreditació extraordinària en acreditació ordinària d'accés a LMS

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 16/03/2020