Tornar a l'índex

Notícies

Tots els detalls sobre les sortides dels infants

Des de diumenge 26 d'abril, els infants menors de 14 anys poden començar a sortir a passejar. Els nens i nenes poden sortir de casa amb un adult que els acompanyi entre les 9 del matí i les 9 del vespre, el recorregut no pot superar el quilòmetre de distància respecte a la llar dels menors i no es pot fer ús de parcs infantils ni de zones de joc públiques, encara que si que poden portar la bicicleta, el patinet o una pilota, per exemple. La passejada ha de durar una hora i els pares poden autoritzar un altre adult perquè acompanyi les criatures a l'hora de sortir al carrer.

Quan podem sortir?

Els nens i nenes menors de 14 anys poden sortir a passejar entre les 9 del matí i les 9 del vespre, durant un màxim d'una hora. Aquesta àmplia franja horària intenta fomentar la conciliació. Tot i així, Protecció Civil recomana que aquesta sortida es faci per franges d'edat per evitar possibles aglomeracions. Així, proposa que de les 11 h a les 13 h surtin els infants de 0 a 6 anys i que els majors de 6 ho facin de 16 h a 18 h.

        

Per on podem passejar i què poden portar els nens?

Es pot passejar per parcs, passejos i carrers però no es pot fer ús de les zones de joc infantil ni del mobiliari urbà per minimitzar la possibilitat de contagi. Els infants poden portar un patinet, la bicicleta, una pilota o una altra joguina també per poder fer-ne ús durant la passejada. També s’aconsella que els nens i les nens no berenin al carrer.

               

Qui pot acompanyar els nens?

Els nens i les nenes només poden anar acompanyats d'un dels dos progenitors durant les passejades. En tot cas, els pares poden autoritzar un altre adult perquè es faci càrrec dels menors durant el passeig. El grup que surt a passejar, com a màxim, només pot estar format per un adult i tres menors.

Les sortides només es poden fer a peu. Per tant, no es pot agafar el cotxe ni el transport públic per anar a passejar.

              

Com podem evitar els contagis?

  • Es recomana l'ús de mascareta durant els passejos, però no és obligatori que els infants en portin.
  • S’ha de mantenir la distància social de dos metres i evitar el contacte en cas que ens trobem alguna persona a la qual volem saludar.
  • En les salutacions entre menors també cal evitar el contacte físic.
  • S'aconsella no fer ús del mobiliari urbà, i els parcs infantils i elements de joc estan vetats per minimitzar el risc de contagi.
  • Quan torneu a casa, es recomana fer servir les escales en comptes de l'ascensor.
  • Abans de sortir de casa i quan torneu del passeig, renteu-vos les mans amb aigua i sabó.

                        

I els nois i noies d'entre 14 i 17 anys?

Els nois i noies majors de 14 anys, tenen els mateixos permisos i restriccions que els adults en el confinament general i poden anar a comprar o a passejar el gos sense un adult. En tot cas, no poden acompanyar un adult, excepte causes justificades de necessitat.

            

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 27/04/2020