Tornar a l'índex

Notícies

29 d'octubre - Dia Mundial del Ictus

El 29 d'octubre se celebra el Dia Mundial de l’Ictus, un trastorn brusc en la circulació sanguínia del cervell que pot ser produït per obstrucció o per hemorràgia. És a dir, tenir un ictus significa que un vas sanguini que porta sang al cervell s'ha trencat o s'ha quedat taponat. Per aquest motiu, quan tenim un ictus la sang no arriba a una determinada zona del cervell, de manera que les cèl·lules nervioses afectades no reben oxigen i moren.

El dany cerebral que produeix un ictus depèn del temps que dura aquest trastorn i de la zona que s'hagi vist afectada. Per això és molt important actuar amb la màxima rapidesa.

Saber identificar els símptomes pot ajudar millorar significativament el pronòstic d'aquesta malaltia. Els principals símptomes de l’ictus són:

  • Alteració brusca en el llenguatge, amb dificultats per a parlar o entendre.
  • Pèrdua brusca de força o sensibilitat en una part del cos. Generalment afecta a una meitat del cos i es manifesta sobretot en la cara i/o en les extremitats.
  • Alteració brusca de la visió, com a pèrdua de visió per un ull, visió doble o incapacitat per a apreciar objectes en algun costat del nostre camp visual.
  • Pèrdua brusca de coordinació o equilibri.
  • Mal de cap molt intens i diferent a altres maldecaps habituals.

Poden aparèixer diversos d'aquests símptomes, encara que un només ja és motiu suficient per a telefonar a Urgències. Actuar #RÀPID pot salvar vides.

Qualsevol persona pot patir un ictus, independentment de l'edat i de la seva condició. Si sospites que algú n'està patint un, truca al 112!

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 29/10/2020