Tornar a l'índex

Notícies

14 de novembre: Dia Mundial de la Diabetis

El 14 de Novembre celebrem el Dia Mundial de la Diabetis, una malaltia que afecta unes 600.000 persones a Catalunya i a més de 400 milions de persones al món. El lema d'aquest any és "El Personal d'Infermeria i la Diabetis", amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el paper que tenen les infermeres en el suport i seguiment de les persones que pateixen diabetis.

El personal d'infermeria d’Atenció Primària té un rol important en el diagnòstic precoç de la malaltia per a garantir un tractament ràpid i un seguiment que els proporciona habilitats. Posteriorment, proporciona formació terapèutica per l'autocontrol, dona suport per ajudar a prevenir possibles complicacions i fa costat a la persona i a la seva família.

Aquest any la pandèmia ens ha privat de la possibilitat de poder fer intervencions de sensibilització en els centres d'atenció primària, com fer valoracions del risc de presentar diabetis i donar consells per a prevenir-la. De la mateixa manera, durant aquests últims mesos, hem intentat suplir el seguiment dels nostres pacients amb diabetis amb l'atenció telemàtica.

El confinament pot haver afavorit l'augment dels factors de risc de la diabetis en disminuir la nostra activitat física, a l’augmentar de pes, i en canviar els estils de vida i d'alimentació.

Ja que en les fases inicials els símptomes de la diabetis poden ser imperceptibles, és important combatre aquests factors de risc, per això us recomanem un estil de vida saludable, una alimentació variada i equilibrada, controlar el vostre pes i fer activitat física de forma regular.

Us deixem un enllaç per poder respondre un test anònim que us pot permetrà conèixer el risc de desenvolupar Diabetis tipus 2 en els pròxims deu anys. A la seva finalització us proporcionarà uns consells segons el risc que presenteu.

   

Sra. Cristina Colungo

Infermera CAP Comte Borrell

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 14/11/2020