Tornar a l'índex

Notícies

8 de setembre: Dia Mundial de la Fisioteràpia

Avui, 8 de setembre, celebrem el Dia Mundial de la Fisioteràpia que enguany se centra en l'artritis, amb una mirada en profunditat a algunes formes d'artritis inflamatòria, inclosa l'artritis reumatoide i l'espondiloartritis axial.

Els fisioterapeutes són professionals especialitzats en com s'ha de moure el cos, és a dir, estudien els moviments de les articulacions i els lligaments, així com problemes posturals que poden ocasionar algun tipus de lesió.


Enguany, el Departament de Salut ha incorporat la figura del fisioterapeuta en tots els equips d'atenció primària de Catalunya. La incorporació d'aquests professionals als nostres centres té per objectiu promoure i millorar l'autonomia de les persones, prevenir malalties musculoesquelètiques i reduir el consum de medicaments. A través principalment de sessions grupals amb la ciutadania, l'objectiu principal del programa FisioAPiC és la millora del funcionament i l'autonomia en pacients amb patologies cròniques, així com la prevenció de la discapacitat en persones amb risc de fragilitat. Entre les comeses més importants d'aquest nou servei es troba l'educació del pacient en l'autocura i hàbits saludables, juntament amb una reducció del consum farmacològic, la prescripció de l'exercici terapèutic i la vinculació de la població a activitats i serveis de la comunitat.

Albert Morales, Marta Espinal i Damià Lois són els fisioterapeutes que s'han integrat en el CAP Comte Borrell, el CAP Casanova CAP Les Corts, respectivament. Desenvolupen la seva tasca en col·laboració amb la resta de membres dels equips, coordinant-se amb els serveis de rehabilitació i altres agents comunitaris i serveis que participen en el procés assistencial. D'aquesta manera, es presta una atenció més completa a les necessitats dels pacients i es millora de la qualitat global del procés assistencial.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 08/09/2023