Tornar a l'índex

Notícies

Què és la Prescripció Social?

La prescripció social és un mecanisme a través del qual un professional de la salut i un pacient identifiquen junts activitats comunitàries per millorar la seva salut i el seu benestar. Es tracta d'oferir alternatives a la medicalització.

Quin objectiu té aquesta prescripció?

Aquest programa té com a objectiu empoderar a les persones perquè prenguin consciència del seu estat de salut i reforcin les seves capacitats i habilitats, per tal d'adoptar hàbits i conductes més saludables mitjançant la participació social.
Per altra banda, pretén oferir alternatives a la prescripció de fàrmacs per tal d'evitar-ne l'abús i dependència.

Per què em pot ser útil?

La teva participació en activitats de la comunitat pot millorar la teva salut, així com reduir la prescripció de psicofàrmacs. Per altra banda, el suport social que obtens aprofitant les riqueses de la comunitat pot millorar la teva autoestima, estat d'ànim, confiança i autoeficàcia i disminueix el risc d'aïllament social dels ciutadans, millorant així, la seva salut mental i la qualitat de vida.


Quines activitats es poden receptar?

El taller de memòria, activitats grupals d'activitat física, grups de dol, grups d'ajuda mútua de benestar emocional (GAM), els tallers de fisioteràpia i nutrició, són exemples de les activitats indicades que poden beneficiar als usuaris.


Com es fa la prescripció?

Mitjançant la prescripció social, el teu equip assistencial et farà una "recepta" d'un tractament no farmacològic. Es tracta de derivar-te a centres o activitats comunitàries existents a la zona on vius que t'ajudaran a millorar el teu benestar físic i/o emocional.
 

Qui fa aquesta "recepta"?

Qualsevol professional sanitari del teu CAP pot fer-te aquesta prescripció: medicina, infermeria, treballadora social sanitària, referent de benestar emocional, nutricionista o fisioterapeuta.


Com puc accedir-hi?

Consulta al teu CAP i demana cita amb el teu professional referència.

   

Comissió de Comunitària del CAP Les Corts

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 12/03/2024