Tornar a l'índex

Notícies

Neix Campus Clínic Solidari per impulsar el compromís en cooperació sanitària

Les sis institucions que conformen el Campus Clínic s’uneixen en una estratègia compartida per a la cooperació en l’àmbit de la salut.

Campus Clínic Solidari té com a objectiu optimitzar les sinergies i compromís per a la cooperació internacional i local de totes les entitats que conformen el Campus Clínic: el Clínic Barcelona, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, el CAPSBE, l'IDIBAPS, l'ISGlobal i la Fundació Món Clínic.

L'experiència, el coneixement, les persones, els recursos i les aliances s'orienten a contribuir en els reptes globals de la salut planetària.

L'objectiu és que tots i totes les professionals i estudiants del Campus puguin apropar-se i conèixer les necessitats i reptes globals de cooperació sanitària; col·laborar en projectes de cooperació sanitària, tant a nivell local com internacional; tenir cura de les persones en situació de vulnerabilitat; afavorir i promoure la docència , la formació i la recerca en l'àmbit de la cooperació sanitària; posicionar la cooperació i el compromís del campus Clínic com un valor reconegut per la societat.

En els últims conflictes i situacions d'emergències Campus Clínic Solidari ha col·laborat a través de l'enviament de material i equipament sanitari de l'hospital Clínic retirat per renovació, però que pot tenir una segona vida útil per construir un hospital de campanya a Ucraïna i també per ajudar als damnificats per el terratrèmol de Marroc.

Què fa Campus Clínic Solidari?

Campus Clínic Solidari treballa en diferents línies estratègiques:

  • Agermanaments amb centres sanitaris de Moçambic i altres regions amb potencialitat per acollir projectes assistencials, docents i/o de recerca
  • Intervenció en emergències sanitàries facilitant material sanitari de suport a distància, com ja s'ha fet amb l'Hospital de Campanya a Ucraïna o la intervenció en el terratrèmol del Marroc.
  • Convocatòria d'ajuts per finançar projectes proposats per professionals del Campus Clínic per desenvolupar iniciatives pròpies o de tercers. Fins ara s'han finançat més de 150 projectes internacionals.
  • Col·laboració amb ONGs i el Tercer Sector a través de convenis estables i accions puntuals per fer arribar l'ajuda allà on és necessària, com per exemple amb Open Arms, Bombers Solidaris, Fundació Exit, Fundació Vicente Ferrer o la Fundació Convent de Santa Clara, impulsada per Sor Lucia Caram.
  • Formació a través de cursos i jornades per compartir coneixement amb els centres agermanats i d'altres a on es desenvolupen projectes de cooperació.

A Campus Clínic Solidari hi poden participar els professionals assistencials i no assistencials, professorat i estudiants i personal investigador de totes les entitats del Campus Clínic.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 26/04/2024