Tornar a l'índex

Notícies

La Fundació Científica de l'aecc presenta els Ajuts a la Recerca en Oncologia

  • El Dr. Llovet amb Dª Isabel Oriol
  • El Dr. Llovet amb Dª Isabel Oriol

En un acte celebrat ahir a l'Hospital Clínic de Barcelona, la Fundació Científica de l'Asociación Española Contra el Cáncer (aecc) ha presentat els Ajuts a la Investigació Oncològica concedides a l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i a la Fundació Clínic per la Recerca Biomèdica, dues institucions vinculades al Clínic. La important dotació econòmica dels ajuts suposa un gran impuls a les investigacions en malalties tan prevalents com el càncer de fetge, la leucèmia limfàtica crònica o el càncer colorectal. La finalitat d'aquests projectes de recerca és millorar els tractaments oncològics dels pacients amb aquest tipus de tumors.

El paquet d'ajudes a la investigació oncològica inclou una dotació de 1.200.000 € per a un dels Grups Coordinats Estables de l'aecc, que liderarà el Professor ICREA de l'IDIBAPS Dr. Josep Maria Llovet. El projecte tindrà com a objectiu l'estudi genòmic del colangiocarcinoma intrahepàtic. Un altre tipus d'ajudes incloses en aquest paquet són les destinades a investigadors post-doctorals. Amb una suma total de 470.000 €, els investigadors de tres projectes de recerca podran continuar el seu treball durant els propers tres anys. L'estudi de les alteracions genètiques de la Leucèmia Limfoblàstica Crònica, la identificació dels gens en la transformació neoplàsica del carcinoma hepatocel·lular i la importància del nombre de còpies del genoma del càncer colorectal, han estat els tres projectes subvencionats. Aquest últim ha estat un dels ajuts de retorn que la Fundació Científica de la aecc atorga perquè els investigadors espanyols puguin tornar a investigar a Espanya.

L'esdeveniment ha comptat amb la presència de la Sra. Isabel Oriol Díaz de Bustamante, presidenta nacional de l'aecc i de la seva Fundació Científica, Dr. Ramon Gomis de Barbarà, Director de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), Dra. Pastora Martínez Samper, Gerent de la Fundació Privada Clínic per a la Recerca Biomèdica, i el Dr. Albert Biete, metge de l'Hospital Clínic de Barcelona i patró de la Fundació Científica de l'aecc. A l'acte hi han assistit els equips investigadors beneficiaris dels ajuts, que han rebut un diploma, i el Dr. Josep Maria Llovet Bayer, Investigador ICREA de l'IDIBAPS - Hospital Clínic i investigador principal d'un Grup Coordinat Estable de l'AECC 2011, que ha presentat de forma breu la seva recerca.

Grup Coordinat Estable

El grup coordinat pel Dr. Josep Maria Llovet ha rebut una de les dues ajudes concedida a Grups Coordinats Estables 2011 per valor de 1.200.000 € pel seu programa "Anàlisi genòmic del colangiocarcinoma intrahepàtic". La institució coordinadora és l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).

La convocatòria de Grups Estables té com a finalitat la concessió d'ajuts financers a línies de recerca desenvolupades per grups estables i competitius que promouen una investigació oncològica traslacional amb un component bàsic clínic. L'equip que encapçala el Dr. Josep Maria Llovet, Professor de Recerca ICREA de l'IDIBAPS que també dirigeix el programa de Recerca en Carcinoma hepatocel·lular de la Mount Sinai School of Medicine de Nova York, és un referent internacional.

Ajuts a la Investigació Oncològica

El grup dirigit per la Investigadora Mònica López Guerra, de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica (FCRB), ha rebut una subvenció de 135.000 € pel seu projecte de recerca "Anàlisi de la rellevància funcional i terapèutica de les alteracions genètiques derivades del Projecte Genoma de la leucèmia limfàtica crònica ".

La investigadora Victoria E. Tobar Herrador, de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i l’Hospital Clínic, ha rebut un ajut de 135.000 € per al seu projecte "Identificació dels gens responsables de la transformació neoplàstica del carcinoma hepatocelular".

Per la seva banda, el Dr. Jordi Camps Polo, de la Fundació Clínic per la Recerca Biomèdica, ha rebut un ajut de 200.000 € en el seu projecte d'investigació "La importància de la variació en nombre de còpies del genoma en càncer colorectal".

La Fundació Científica de l'aecc, va convocar concurs públic per adjudicar els Ajuts destinats a ampliar la formació investigadora de científics i professionals sanitaris en els diferents àmbits de l'Oncologia, per desenvolupar un projecte d'investigació dins d'un centre de recerca espanyol. Els ajuts inclouen tres modalitats de programa: Ajuts de Recerca per a doctors o post-residents, cofinançats amb el centre d'investigació; Ajuts de Retorn per investigadors que estan desenvolupant la seva tasca durant almenys 4 anys a l'estranger; i Ajuts Clínics, per a doctors o post-residents amb un projecte de recerca clínica sense interès comercial.

L'aecc, 58 anys d'experiència en la lluita contra el càncer

L'aecc és una ONL (Organització No Lucrativa), privada i declarada d'utilitat pública que porta 58 anys treballant en la lluita contra el càncer. L'aecc integra en el seu si a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar les persones, i finançar projectes de recerca oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer.

Estructurada en 52 Juntes Provincials i present en més de 2.000 localitats espanyoles, el treball de l'aecc es desenvolupa a través dels seus més de 15.000 voluntaris i 718 empleats sota una filosofia de col·laboració amb les autoritats sanitàries, institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixin el mateix objectiu que de l'Associació. Tot això sempre sota els principis d'independència, professionalitat, transparència i proximitat.

Fundació Científica de l'aecc, finançant l'excel·lència en recerca oncològica

L'aecc manté com un dels seus objectius prioritaris la investigació oncològica de qualitat, amb aquest propòsit va néixer la Fundació Científica el 25 d'octubre de 1971.

La Fundació aglutina la demanda social d'investigació contra el càncer, finançant per concurs públic programes d'investigació científica i social. Aquests programes estan dirigits a aconseguir avenços en ciència per millorar el futur de les persones malaltes i les seves famílies, per consolidar una estructura científica a Espanya i contribuir al desenvolupament econòmic del nostre país, apropant a tota la societat els èxits aconseguits.

Informació relacionada

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 22/09/2011