Tornar a l'índex

Notícies

Aquest estiu, protegeix-te!

Els professionals del CAPSBE et proporcionen 6 consells útils per evitar la calor aquest estiu

El Consorci d'Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra (CAPSBE) llença la campanya de l'onada de calor d'aquest estiu 2024 amb sis consells útils per evitar la calor de l'estiu.

Les recomanacions d'enguany van des de consells per a la casa i la feina, fins a mantenir una dieta saludable.

1-. Control de temperatura a casa

Sempre és recomanable tancar les persianes de les finestres durant les hores de sol, per tal de mantenir la temperatura dins de casa, i ventilar només en hores de poc sol.
Si fa molta calor, podeu ajudar-vos d'algun equip de climatització per refrescar les sales, com el ventilador si l'espai és petit, o l'aire condicionat si és un espai gran. La temperatura de confort ha de ser de 26 °C, recordeu de fer un manteniment adequat de tots aquests equips per a més seguretat i eficiència.
És important refrescar-se sovint amb dutxes o amb tovalloles mullades i enretirar les catifes i els coixins del sofà, que donen més calor.

2-.Manteniu-vos hidratats amb aigua

El cos humà està format per un 65% d'aigua, és essencial per a la nostra salut, però l'estat d'hidratació del nostre cos es pot veure afectat amb les altes temperatures. És vital que sobretot, els infants i les persones grans, beguin molta aigua. Hem d'hidratar-nos quan estem a casa i quan sortim al carrer, amb una ampolla d'aigua o una cantimplora.

Per mantenir també la temperatura de l'organisme, recomanem que us mulleu la cara, els canells i la nuca, us dutxeu sovint i us banyeu al mar o a la piscina, si és possible.
Pel que fa a l'alimentació, durant l'estiu és recomanable preparar àpats lleugers i frescos, com les amanides, i evitar les begudes alcohòliques i les que contenen cafeïna, que augmenten la deshidratació.

3-. Eviteu el sol al carrer

En hores de més calor, sobretot al migdia, no és recomanable sortir al carrer. Si s'ha de sortir, és important portar roba lleugera i que no sigui ajustada, una gorra o barret i una ampolla d'aigua per mantenir-se hidratat. Quedeu-vos sempre a l'ombra per descansar.

4-. A la feina

Depenent del tipus de feina que es tingui, els riscos de la calor són diferents. Seguiu les mesures preventives que us indiqui la vostra empresa, beveu regularment aigua i eviteu el sol en les hores del migdia, que són les de més calor.

És important dormir bé i anar descansat a la feina, ja que treballar amb una temperatura més alta implica un major grau d'esforç físic.

5-. Feu esport en hores de menys calor

Tota activitat física és positiva per a la salut, una vida activa millora el benestar, ajuda a prevenir malalties, té efectes antidepressius, millora l'ansietat i la salut cardiovascular, entre d'altres.

Però amb la calor de l'estiu, cal extremar les precaucions i no practicar activitat física durant les hores de més calor, al migdia, i sortir sempre amb una gorra, ulleres de sol i crema solar.

6-. Obriu les finestres i eviteu les fonts de calor

Per dormir còmodament, obriu les finestres de la casa o del pis per deixar circular l'aire després d'haver tingut les persianes baixades durant el dia. Utilitzeu llençols de cotó i roba lleugera i còmode, que no s'ajusti al cos.
Si teniu ventilador, podeu col·locar-ho prop del llit, o podeu encendre l'aire condicionat una estona abans d'anar a dormir. Els dispositius electrònics generen molta calor, és preferible mantenir-los fora del dormitori, apagar-los o desconnectar-los.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 14/06/2024