Tornar a l'índex

Notícies

12 de maig: Dia Internacional de la Infermera

- Infermera d'Atenció Primària?

- Sí, ho has sentit bé. Soc Infermera d'Atenció Primària.

- Les que ajudeu als metges a l'ambulatori?

- No! En el CAP, metges, infermeres i la resta de professionals formem un equip. Nosaltres, les infermeres d'Atenció Primària, t'acompanyem i vetllem per la teva salut en les diferents etapes de la teva vida: des del naixement i la infantesa, com a infermeres pediàtriques, fins a l'adolescència i l'edat adulta. En moments puntuals, com quan t'has de treure uns punts, fer una extracció de sang o tens taps de cera, com en moments en els que vols reprendre un estil de vida saludable, com perdre pes o deixar de fumar. També t'ajudem a conviure amb malalties cròniques, com la hipertensió arterial, la diabetis, la insuficiència cardíaca o les malalties pulmonars; o a fer front a moments vitals en els que necessites agafar a la mà a algú per a que t'acompanyi i t'escolti. I ho fem, dintre i fora del CAP, amb una atenció personalitzada o duent a terme activitats per la comunitat, com la prevenció de l'onada de calor, la informació en la setmana sense fum, o les caminades el dia de l'activitat física.

- I que passa quan ens fem vells?

-Aleshores, soc la infermera que ve a casa o a la residència per poder seguir vetllant per tu fins al darrer sospir, ajudant a la teva família a fer front aquesta etapa, i cuidant de les teves necessitats de salut.

- Però per fer tot això...

- Per poder fer tot això, ens formem constantment, som infermeres especialistes, ens doctorem, som docents. A més, fem recerca, investiguem, innovem.

- Ets la meva infermera, ara sé que significa que siguis INFERMERA d'ATENCIÓ PRIMÀRIA.

DUI Montse Vendrell

CAP Comte Borrell

  

   

El 12 de maig se celebra el dia Internacional d'infermeria. Aquesta data commemora el naixement de Florence Nightingale, pionera de la infermeria moderna, que va ser capaç de demostrar la importància de les cures i va liderar la transformació de la pràctica infermera.

El Consell Internacional d'Infermeria (ICN) enguany celebra aquesta data sota el lema “Les nostres infermeres. El nostre futur.”, una campanya mundial que defineix el que volem per a la infermeria en el futur amb la finalitat d'abordar els reptes de salut global i millorar-la per a tots.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 12/05/2023