Tornar a l'índex

Notícies

Barcelona inaugura el CAP de Comte Borrell

El conseller de Salut, Boi Ruiz, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, van inaugurar el passat dissabte dos nous Centres d’Atenció Primària (CAP), el de Comte Borrell, a l’Eixample, i el de Trinitat Vella, a Sant Andreu.

La població de referència del centre és la corresponent a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Barcelona 2C, Esquerra de l’Eixample Rosselló, que comprèn unes 32.000 persones. L’equip d’atenció primària (EAP) d’aquesta ABS va iniciar l’activitat assistencial l’any 2001. L’entitat gestora d’aquesta ABS és el Consorci d’Atenció Primària de l’Eixample (CAPSE).

L’ABS 2C està ubicada al districte de l’Eixample i el seu àmbit territorial queda delimitat per l’avinguda de Josep Tarradellas, l’avinguda de Roma i el carrer del Comte d’Urgell. El nou CAP s’ha construït en un solar de cessió municipal, situat al carrer del Comte Borrell, núm. 305, entre els carrers de Londres i París. L’edifici disposa d’uns 2.700 m2 construïts i distribuïts en planta soterrània, planta baixa, entresòl i cinc plantes. Dins del mateix edifici, el districte de l’Eixample hi ha ubicat el centre de serveis socials de la zona, que comparteix una part dels espais amb els serveis sanitaris.

L’edifici disposa de 12 consultes de medicina de família (4 per planta), 12 consultes d’infermeria (4 per planta), 3 sales d’espera (1 per planta), 4 consultes d’atenció especialitzada, sala de proves funcionals, 2 sales d’urgències, box d’aturades, sala d’extraccions, sala d’atenció a l’usuari, sala per al personal, despatxos de direcció, consulta de treball social, consulta d’infermeria d’enllaç, sala de reunions, biblioteca, sala d’activitats grupals i vestidors. També inclou els espais necessaris per a magatzem, neteja, serveis generals i instal·lacions.

L’equip d’atenció primària que hi presta els serveis d’atenció primària de salut està format per metges de medicina familiar i comunitària, per professionals d’infermeria, treball social i personal d’atenció a la ciutadania. Els serveis de pediatria i d’odontologia es continuen prestant a l’edifici del carrer de Rosselló, núm. 161. Aquest conjunt de professionals presta serveis d’atenció sanitària integral, amb activitats preventives i d’educació sanitària, un seguiment de les malalties cròniques i programes d’atenció domiciliària, en el marc del sistema públic de salut, i per tant, accessible i gratuït per a tota la ciutadania.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 13/02/2012