Tornar a l'índex

Notícies

Dia Mundial de les Malalties Rares

Tots junts fem pinya

Amb motiu del dia mundial de les malalties minoritàries s’il•luminaran deu edificis institucionals durant tota la setmana.

A la Unió Europea es considera que hi ha entre 30 i 35 milions d'afectats (dada equivalent a la població conjunta d'Holanda, Bèlgica i Luxemburg). A Espanya s'estima que els afectats superen els 3 milions i a Catalunya les dades reflecteixen més de 400.000 afectats. Aquest escenari és el que dóna nom al DIA MUNDIAL DE LES MALALTIES MINORITÀRIES.

Amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, les institucions sanitàries de l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital de Santa Creu i Sant Pau, l'Institut Guttmann, Hospital de Sabadell-Parc Taulí, Fundació Puigvert, Hospital Germans Trias i Pujol, Vall d'Hebron, Institut d'Estudis de la Salut, Institut Universitari Dexeus, Hospital de Bellvitge i l'Hospital del Mar donaran llum a les malalties minoritàries a través de la projecció del logo del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries que es projectarà a les façanes o vestíbul principal dels edificis, els dies 24 al 29 de febrer. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al Patrocini d'ENDESA. Llum per les malalties minoritàries, perquè Tots junts fem pinya.

Què és celebra el dia 29 de febrer de 2012?

Aquest any es celebra la cinquena edició del Dia de les Malalties Rares (Malalties Minoritàries) a tota Europa. EURORDIS (European Organisation for Rares Diseases) organització d'afectats que aglutina a les organitzacions nacionals, regionals i individuals a nivell europeu, va proposar l'any 2008 la primera edició escollint el dia 29 de febrer atès el simbolisme d'aquesta data.

En el seu cinquè any, el dia de les malalties minoritàries buscarà centrar tota l'atenció en la importància de la SOLIDARITAT en el camp de les malalties minoritàries. S'ha triat la solidaritat com a tema de la campanya de 2012 per destacar la necessitat de la col·laboració i ajuda mútua entre les malalties, parts interessades i els països.

L'eslògan de la campanya de 2012 és "Tots junts fem pinya". Aquest eslògan ens recorda que l'actuació conjunta té un particular sentit en el camp de les malalties minoritàries, perquè els pacients són pocs i l'experiència escassa. Les malalties minoritàries són escasses i disperses, però juntes són moltes les persones que pateixen aquestes malalties i s'enfronten a reptes similars: si s'uneixen les forces seran més forts.

Per a més informació podeu accedir al següent link.

CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 28/02/2012